«Τρέχουν για πάνες» στην Κυβέρνηση – Αίτηση ακύρωσης του ασύλου στον Τούρκο υπέβαλε το Μαξίμου

Και νέες απειλές Τουρκίας!

Οτι και να λέμε, όπως και να προσπαθήσουν να το καλύψουν διάφοροι κύκλοι, η ουσία είναι αυτή: «Στα 4» η Κυβέρνηση μπροστά στις απειλές Ερντογάν! Αμέσως μετά τις απειλές του τουρκικού ΥΠΕΞ και του οργισμένου τουρκικού τύπου, το Μαξίμου με ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι προχωρά σε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό! Δεν θέλουμε πλέον να ξέρουμε τι θα πράξουν στο Αιγαίο…

Πάντως, διοικητικοί δικαστές οι οποίοι για ευνόητους λόους κρατούν την ανωνυμία τους, μιλώντας έλεγαν χαρακτηριστικά ότι σε όποιες δικονομικές και δικαστικές ενέργειες και εάν προβεί η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανατροπή της απόφασης αυτής, καθώς μάλιστα ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί επί του θέματος αυτού οριστικά και αμετάκλητα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».

Τα έκαναν πάνω τους στο Μαξίμου…. Και οι τουρκικές απειλές συνεχίζονται.

Πριν λίγο επανέφερε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Επανερχόμενος στη λογική που έχει εκφραστεί από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως όμως από τον αρχηγό της κεμαλικής αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έκανε λόγο για βραχονησίδες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται σε συνθήκες, κάνοντας μια έμμεση αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Αδριανούπολη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε:

«Στο Αιγαίο υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχουν καθοριστεί σε ποιον ανήκουν, δεν έχουν αναφερθεί σε συνθήκες».

«Δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως αν υπάρχουν κάποιοι που έχουν βλέψεις στα εδάφη μας, θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη» ήταν η προειδοποίηση που έστειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Προτείνουμε στους γείτονές μας να μην δημιουργούν ένταση στην περιοχή, να μην κάνουν θέμα εσωτερικής πολιτικής το Αιγαίο και να μην κάνουν προκλητικές κινήσεις με στόχο να χαλάσουν τη φιλία μας» συνέχισε ο κ. Γιλντιρίμ.

«Στο Αιγαίο, στην Ανατολή, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα χαλίκι. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Γιλντιρίμ στην Αδριανούπολη στις 30 Δεκεμβρίου του 2017:

https://www.youtube.com/watch?v=wBNulPsN1CE

Τι ζήτησε ο Τούρκος αξιωματικός μετά τη χορήγηση ασύλου – Τι λέει ο δικηγόρος του (Τι να του εξηγήσεις τώρα…)

Με την οικογένεια του ήθελε να επικοινωνήσει ο Τούρκος αξιωματικός που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση που έλαβε η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου με την οποία του παρέχεται άσυλο.

«Δεν το πιστεύω, θέλω να μιλήσω με την οικογένεια μου. Είναι περίεργο που χωρίζομαι με τους υπόλοιπους επτά» είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου με το οποίο οι οκτώ στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ο Τούρκος στρατιωτικός σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενείται στην Αθήνα από φιλικά του πρόσωπα ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει τα έγγραφα του ασύλου που θα του επιτρέπουν να ταξιδέψει σε οποιοδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμεί.

Την ίδια ώρα ο συνήγορος υπεράσπισης των οκτώ Τούρκων, Όμηρος Ζέλιος, θεωρεί πως η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί προπομπό και για τους υπόλοιπους επτά.

Περισσότερα
Loading...

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker