Σ. Κοντονής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δίκη των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα εάν ζητηθεί από την Τουρκία

Ως ένα πιθανό σενάριο θεωρείται πλέον το ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017 στην Τουρκία, μετά την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, δηλώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή. Ακόμη, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη.

Έτσι, μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα.

Και τόνισε ο κ. Κοντονής: «Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει . Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν». «Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Περισσότερα
Loading...

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker