Συρία: 6 drones ισλαμιστών στα χέρια των Ρώσων – Kατέρριψαν τα υπόλοιπα 7

Η Μόσχα «δείχνει» ΗΠΑ ως υπεύθυνες

Η ρωσική αεροπορική βάση στη Χμέιμιμ και η ναυτική βάση στην Ταρτούς απέκρουσαν μαζική επίθεση από 13 συνολικά drones των ισλαμιστών ανταρτών η οποία εκδηλώθηκε το Σάββατο το βράδυ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η αεροπορική βάση στην Χμέιμιμ δέχθηκε την επίθεση 10 drones ενώ οι ναυτικές εγκαταστάσεις στη Λατάκεια την επίθεση των υπολοίπων 13.

«Όλα τα εχθρικά drones εντοπίστηκαν από τα αντιαεροπορικά μας συστήματα, σε σημαντική απόσταση από τους δύο στόχους τους με 7 από αυτά να καταρρίπτονται από τα συστήματα Panzir-S 1» αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στην ρωσική ανακοίνωση.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα 6, διευκρινίζεται ότι αυτά περιήλθαν στην κατοχή των ρωσικών δυνάμεων αφού Ρώσοι ειδικοί στον ηλεκτρονικό πόλεμο κατάφεραν να παρεμβληθούν στο σύστημα καθοδήγησής τους και να αναλάβουν τον έλεγχο τους.

Από τα 6 τα τρία καταστράφηκαν αφού συνετρίβησαν στο έδαφος ενώ τα υπόλοιπα τρία προσγειώθηκαν άθικτα από τους Ρώσους ειδικούς στην Χμέιμιμ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια ή ζημιά τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικό στις δύο αυτές βάσεις και η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά.

«Ήταν η πρώτη φορά που ισλαμιστές τρομοκράτες χρησιμοποίησαν μαζικά drones για επίθεση σε ρωσικές εγκαταστάσεις από απόσταση 50 χλμ. χρησιμοποιώντας συστήματα GPS», διευκρινίζεται ακόμη στην ίδια ανακοίνωση.

Ρώσοι ειδικοί εξετάζουν από την Κυριακή το πρωί τα τρία drones τα οποία περιήλθαν στην κατοχή τους αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες για το σημείο από όπου αυτά ξεκίνησαν.

Από την εξέταση των drones βγαίνει ακόμη το συμπέρασμα ότι η προέλευσή τους μπορεί να έγινε μόνο από χώρα η οποία έχει τέτοιες τεχνολογίες καθώς τα drones ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιήσουν άφεση του οπλικού τους φορτίου σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ οι πυροκροτητές ήταν ξένης κατασκευής .

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/949704900262363137

Περισσότερα
Loading...

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker