Πτέραρχος Β.Μποντάρεβ: «S-400 και Pantsir έχουν καταρρίψει στη Συρία τόσα drones που σταματήσαμε να μετράμε»

Την αποκάλυψη ότι τα ρωσικά Α/Α συστήματα S-400 έχουν καταρρίψει μεγάλο αριθμό από ξένα drones έκανε ο επικεφαλής του συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσίας και πρώην αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας πτέραρχος Viktor Bondarev.

Ταυτόχρονα ο Bondarev δήλωσε ότι  τα συστήματα S-400 και Pantsir-S1 θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία, ακόμη και μετά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία.

 «Φυσικά και θα παραμείνουν στην Συρία» είπε ο Bondarev απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Έχω ήδη πει ότι η παρουσία του συγκεκριμένου συστήματος στη Συρία έφερε τάξη στον συριακό εναέριο χώρο. Οι πύραυλοι του S-400 έχουν καταρρίψει τόσα πολλά drones που είναι αδύνατο να τα μετρήσουμε»!.

Απατώντας σε ερώτηση αναφορικά με το τι άλλες δυνάμεις θα αφήσει η Ρωσία στη Συρία, ο Ρώσος πτέραρχος απάντησε λεγεώνας ότι θα παραμείνουν οι απαραίτητοι τεχνικοί για την συντήρηση των αεροσκαφών και των Α/Α συστημάτων, όπως και προσωπικό για την ναυτική βάση στην Ταρτούς.

«Θα υπάρχει αρκετό προσωπικό για να εξυπηρετεί θα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που θα παραμείνουν εκεί» πρόσθεσε.

«Όλες οι δυνάμεις μας που ασχολούνται με την τήρηση της ειρήνης θα παραμείνουν.  Νομίζω και η στρατιωτική Αστυνομία και μονάδες εκκαθαρίσεων ναρκοπεδίων. Αν και το κέντρο της αποναρκοθέτησης θα φύγει, ορισμένοι ειδικοί θα  παραμείνουν» είπε ακόμη ο Bondarev.

Περισσότερα
Loading...

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker