Ο πρώτος αποσυμπιεστής πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη

Στο δίκτυο διανομής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), στον Λαγκαδά, εγκαταστάθηκε ο πρώτος αποσυμπιεστής πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο αποσυμπιεστής, ο οποίος έχει σχεδιαστεί με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, αποδίδει μέγιστη δυναμικότητα ίση με 1.800 κυβικά/ώρα, καλύπτοντας πλήρως την πόλη του Λαγκαδά και συνολικά το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, που μελλοντικά θα αναπτυχθεί.

Οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, μήκους 5,3 χλμ, στον Λαγκαδά έχουν ολοκληρωθεί. Πλέον, από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναμένεται εντός του Ιανουαρίου 2018 η ολοκλήρωση των εργασιών τροφοδότησης της πόλης, «με απαραίτητη προϋπόθεση την οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών με CNG», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, ανέφερε ότι η εγκατάσταση του αποσυμπιεστή CNG αποτελεί πρωτοποριακό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα και ο Λαγκαδάς θα είναι η πρώτη περιοχή στη Θεσσαλονίκη που θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι η στενή συνεργασία της δημοτικής Αρχής με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ φέρνει αποτελέσματα και ότι η έλευση του φυσικού αερίου στον Λαγκαδά θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Περισσότερα
Loading...

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker