Μπασάρ αλ Άσαντ: «Η Γαλλία είναι ο σημαιοφόρος της στήριξης της τρομοκρατίας στη Συρία από τις πρώτες ημέρες»

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ κατηγόρησε το Παρίσι ότι “στηρίζει την τρομοκρατία” και πρόσθεσε ότι “δεν έχει δικαίωμα να μιλά για την ειρήνη” στη χώρα του.

“Η Γαλλία είναι ο σημαιοφόρος της στήριξης της τρομοκρατίας στη Συρία από τις πρώτες ημέρες” που ξεκίνησε ο πόλεμος υποστήριξε ο Άσαντ, αναφερόμενος στη στήριξη της γαλλικής πλευράς στους αντάρτες. μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία αξιωματούχων και επιχειρηματιών από τη Ρωσία, ο Άσαντ σημείωσε ότι “δεν βρίσκεται σε θέση να αξιολογήσει (τα αποτελέσματα) της διάσκεψης για την ειρήνη”. “Εκείνος που στηρίζει την τρομοκρατία δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για ειρήνη και δεν έχει καν το δικαίωμα να αναμειγνύεται στις υποθέσεις της Συρίας” πρόσθεσε.

Η επίθεση του Άσαντ έρχεται σε απάντηση των καταγγελιών που διατύπωσε η γαλλική κυβέρνηση, που κατήγγειλε τη Δαμασκό ότι δημιούργησε “εμπόδια” στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη. Οι συνομιλίες μεταξύ συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, χωρίς να σημειωθεί πρόοδος. Μια μέρα μετά, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για “ανεύθυνη στρατηγική παρακώλυσης” του καθεστώτος Άσαντ και υποστήριξε ότι η Δαμασκός “αρνήθηκε να δεσμευτεί” στις συνομιλίες.

Σκληρή γλώσσα κατά του Άσαντ χρησιμοποίησε και ο γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Συρίας “θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του”.

Περισσότερα
Loading...

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker