Κάτω από 6.000 οι μετανάστες στη Μόρια

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μέχρι και χθες το βράδυ, συνολικά 1.650 μετανάστες, όλοι μέλη ευάλωτων κατηγοριών, αναχώρησαν από τη Λέσβο για δομές φιλοξενίας στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, το διάστημα 1 έως 17 Δεκεμβρίου.

Σε εφαρμογή σχεδίου αποσυμφόρησης του νησιού, οι αναχωρήσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες. Οι διαμένοντες μέσα στον καταυλισμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, για πρώτη φορά μετά από μήνες, έπεσαν κάτω από 6.000.

Συγκεκριμένα, σήμερα μετρήθηκαν σε 5.500. Την ίδια ώρα, στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, οι διαμένοντες είναι 990, ενώ σε άλλες δομές, μέσα στην πόλη κυρίως, διαμένουν περί τους 700 μετανάστες.

Στο μεταξύ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από 1ης Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα το πρωί, στη Λέσβο πέρασαν συνολικά 659 άτομα, στη Χίο 550 και στη Σάμο 560. Συνολικά, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις πρώτες 17 μέρες του Δεκεμβρίου, πέρασαν 1.769 πρόσφυγες και μετανάστες. Το ίδιο διάστημα, η τουρκική ακτοφυλακή επενέβη σε 17 περιστατικά και επαναπροώθησε στις τουρκικές ακτές 775 άτομα που επέβαιναν σε πλαστικές λέμβους με προορισμό τα νησιά.

Περισσότερα
Loading...

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker