Κάλεσμα για ξεσηκωμό για την Μακεδονία κάνει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

«Αδελφοί μου, η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Ένα κομμάτι της Ελλάδας χάνεται! Ξυπνήστε! Ξεσηκωθείτε! Υψώστε τη φωνή σας! Υψώστε τη γροθιά σας! Ελλάτε μαζί μας στην Αθήνα! Ελάτε μαζί μας δωρεάν! Σας προσφέρουμε το πούλμαν», είπε μεταξύ άλλων σε κείμενό του που ανήρτησε σε προσωπική του ιστοσελίδα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, για το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Προσυπογράφει μάλιστα, δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη, σύμφωνα με τις οποίες «Όταν φοβάσαι τα πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου και όταν -ακόμα χειρότερα- την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πεις, ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός. Είναι πατριωτισμός». «Μείνετε πιστοί στην εθνική γραμμή του 1992. Όνομα χωρίς τον όρο Μακεδονία», προσθέτει.

Τέλος, καταλήγει:

«Αδελφοί μου, ελάτε λοιπόν την Κυριακή 4 φΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ, στις 10 π.μ. για να ταξιδεύσουμε στην Αθήνα. Ελάτε, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στην Αθήνα! Ελάτε, για να ενώσουμε τις φωνές μας με τον Ελληνικό Λαό! Ελάτε, για να υψώσουμε ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ΜΑΣ! Ελάτε, για να υπερασπισθούμε την ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!».

Ύψωσε σταυρό 18 μέτρων στο Αίγιο

Μετά τη δημόσια αντιπαράθεσή του, για τη «σημαία διαμαρτυρίας» που σήκωσε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός Σταυρού πολλών μέτρων, σε βουνοπλαγιά λίγο έξω από το Αίγιο.

Περισσότερα
Loading...

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker